kristini ajaveeb

Thursday, April 19, 2007















Tere! Täna räägin ma oma lemmikfilmist. Mulle melldivad seiklusfilmid, põnevikud ja vahest ka lasteilmid. Ma vaatan ka dokumentaalfilme. Mul ei olegi nagu lemmikfilmi, sest kõik filmid on head, aga minu üks lemmikutest on "Step up". See film räägib ühest valgenahalisest noorukist, kellel on kaks mustanahalist sõpra, nad lähevad Kunstikooli laamendama ja seal märkab neid valvur. Valgenahalisele poisile määratakse kohtus 200h ühiskondlikku tööd Kunstikoolis. Poiss kohtab seal ühte tantsijast tüdrukut, nad armuvad ja tüdruk palub, et poiss teda ühe kavaga aitaks. Poiss osakab tantsida ja nõustub, sellest tantsust sõltub aga tüdruku edasine tantsijasaatus. Vaatate filmi, saate edasi ise teada ... Minu vaieldamatu lemmikfilm on "Kariibi mere piraadid esimene, teine ja ka kolmas osa. Selle filmi peategelane Jack Sparrow-Jhonny Depp-on nutikas, lahe (H) ja igas mõttes supersuper (L) piraat. See film on nimelt kõige suurim seiklusfilm, mida ma näinud olen. Selles filmis mängivad ka Elisabeth Swann-Keira Knigthley ja Bill Turner-Orlando Bloom. Need on minu lemmikfilmid :)

Wednesday, April 18, 2007

Tere! Täna käisime me koos kahe politseinikuga Mustakivi Selveris videokaameraid vaatamas. Me käisime ühes väikeses ruumis, kus oli näha kõikide kaamerate pildid, neid oli huvitav jälgida. Seal esitasime me mõned küsimused, millele ka vastati. Seal oli ka üks turvamees, kes näitas käeraudu ja nad näitasid ka kuidas nad varast kinni võtavad (või kahtlast isikut). Siis läksime me läbi laoruumi ühte tuppa, kus me nägime paari videot vargusest. Kaks tükki olid lavastatud, teised kaks olid aga päris. Seal rääkisime me natukene veel ja siis läksime kooli tagasi. Minul oli seal huvitav ja kaamerate pilt oli ka naljakas vaadata-nagu sa vaataksid telekat :)

Thursday, April 12, 2007















Tere! Täna käisime me klassiga Tallina Kadrioru Väliskunstumuuseumis. Seal ei olnud ma enne käinud, seepärast oli mul väga huvitav. Maja ise on ilus ja hästi renoveeritud. Saime ka teda, et Peter 1. ladus Kadrioru lossi ehitamisel kolm kivi, rohkem ta töömehi ei aidanud. Eriti meeldis mulle kuplisaali lagi, seal peal oli Jahikuninganna pilt, kus ta ühe jahimehe hirveks muutis. Veel oli seal saalis kaks kaminat (ahju) , nende kohal olid tähed E ja PP. Selles saalis oli väga palju kaunistusi. Siis läksime me ühte tuppa, kus taheti ehitada Peter 1. magamistuba, aga kuna ta enne lossi valmimist ära suri, siis väidetaval ta seal toas üldse ei maganudki. Selle toa aknast oli näha park, seal ei tohtinud puud kõrged olla - pargi keskel võis kõige pikem puu olla kuni 140 cm pikk ja põõsad kuni 20 cm pikad. Sealt läksime me vaatama erinevate valitsejate kujusi - neid oli seal palju. Siis jalutasime me läbi selle toa ja jõudsime Peter 1. büsti juurde. See oli väike, umbes kuni kõhuni kuju, kus peal ta oli tal oli sejas rooma riietus ja tal olid vuntsid. Peter 1. tegi sellise seaduse, et kui sul on habe, siis pannakse sind sunnitööd tegema. Sealt läksime edasi juba president Pätsi aja järgi sisustatud tuppa. Seal oli ka mööblit, ühe kapi peal oli Kalevipoja tegemised ja laua all olid päikesemärgid. Sealt suundusime me tuppa, kus oli palju pilte-sealhulgas ka Peter 1. ja Katarina 1. pildid, üks Peter 1. pilt oli nii vana, et seda ei saanud enam restaureerida. Selles toas, kus olid ka pildid oli üks eriti huvitav ahi - seal peal oli palju ilusaid joonistusi sinise ja valgega. Selle ahju tegemiseks kutsuti ka spetsiaalsed töömehed. Pidime pilte hoolikalt vaatama ja detailid meelde jätma, et pärast saaks Peter ja Katarina 1. ära värvida ja mustrid peale teha. Sealt me siis läksimegi joonistama, sai valida Peter 1. pildi ja Katarina 1. pildi vahel. Loomulikult võtsid enamus tüdrukud ikka naise pildi ja poisid mehe pildi. Kõik pildid tulid ilusad ja mustrid jäid hästi meelde. Kui pildid valmis olid, siis andsime oma pildid õpetaja kätte. Läksime garderoobi riideid võtma ja lahkusime. Jalutasime tagasi KUMU kõrvalt, seal tegime me veel paar pilti ja läksimegi kooli tagasi :)

Wednesday, April 04, 2007

Tere! Täna kirjutan ma viis lauset, mis me panime kokku sõnadest tv.

Kas foto on film?

Kas film on kunst?
Film on kunst.

Kas minu film on näidend?
Minu arvates on jutustus näidend.

Tuesday, April 03, 2007

Tere! Täna kirjutan ma väikese jutu, kus ma kasutan kolme lauset mis lõpevad punkti, küsimärgi ja hüüumärgiga.

Kui Jaanal tunnid läbi said asus ta koduteele. Järsku kuulis ta ühte vaikset kinunuvat häält, ta ehmus nii, et ta karjatas üle terve tänava. Ta oli nimelt kassipoja saba peale astunud! Jaana küsis kassipoja käest, et ega too haiget saanud? Kas ta on ikka terve? Jaana oli segaduses ja ta küsis vaikselt, et kes on selle armsa looma omanik? Ta võttis kassi sülle ja järsku tuli talle vastu ta oma ema, kes karjatas: "Oih!" Jaana vastas talle: "Tere ema!" Ema ja Jaana läksid koju, kuna keegi ta küsimusele ei vastanud, siis võttis Jaana loomulikult kassipoja endaga kaasa :)

Monday, April 02, 2007

Tere! Täna ei läinud ma kooli sellepärast, et ma olen/olin haige. Olen/olin sellepärast, et mul hommikul valutas kõht ja praegu on mul ikka veel hirmus nohu ja väikene köhapoiss. Tundub jah et see kevad on jube kaval! Vähemalt nüüd ma seda lauset usun. Pange kõik ennast ikka soojalt riidesse ja ärge külmetage/muidu olete varsti nagu mina! ;)

Sunday, April 01, 2007

Mina ja multikad

Mina eriti multikaid ei vaata. Vaatan ainult siis, kui mul on pole midagi paremat teha. Vahest vaatan ka multikaid siis kui ma haige olen, näiteks kell 17.05 ja 19.05 hakkab ETV pealt saade kus näidatakse multikaid. Rohkem ma multikaid ei vaata :)