kristini ajaveeb

Sunday, March 25, 2007

Mida tegid vaheajal Tallinna lapsed?

Enamus meie Tallinna lapsi veetis vaheaja Lasnamäel, kuid osad õpilased külastasid ka maakodusi. Linnas aega veetvad õpilased külastasid ujulaid, käisid välismaal ja veetsid aega koos sugulaste või sõpradega. Mõnel lapsel olid ka koolivaheajal trennid aga loodame, et neil oli ka lõbus. Kõikidel teistel lastel oli koolivaheajal samuti lõbus ja nad olid heas tujus. Mõned õpilased istusid aga arvutis ja vaatasid telekat-nad ei osanud midagi muud teha. Erilisi mälestusi neil sellest vaheajast ei jäänud. Midagi põnevat vaheajal ei olnud, mis meelde jääks. Paljudel õpilastel jäi aega väheks, et teha kõiki tegevusi mida nad plaanisid vaheajal teha. Need õpilased keda küsitlesime nautisid vaheaega täiel rinnal!

Ajakirjanikud Kerstin ja Kristin

Friday, March 16, 2007


Nüüd panin ma ühe teise asemele, mis liigub. Teine ju ei liikunud ;)

Wednesday, March 14, 2007

Raha eest ei saa:

Raha eest ei saa vanemaid, sõpru ja sugulasi, kuna nad peaksid sul olemas olema. Vanemad on sul olemas, nii ka sugulased, sõpru saad sa juurde koolis või lasteaias. Raha eest ei saa osta maailma, kuna see on liiga suur ja see maksaks hiiglama palju. Raha eest ei saa haritust, selle pead sa ise omandama. Raha eest ei saa ka tarkust või mõistust, tarkuse omandad sa koolis ja mõistus sul juba on. Raha eest ei saa osta elu, see oleks võimatu ...

Tuesday, March 13, 2007

Tere! Täna kirjutan ma siis homse inglise keele õppimise ;)

Important dates

My birthday is on the seventh of July. My mother's birthday is on the twenty-seventh of July. My father's birthday is on the twelfth of November. My sister's birthday is on the fourteenth of November. The Christmas Eve in on the twenty-fourth of December. The new year is on the first of January. The Estonian's birthday is on the twnety-fourth of January.

Friday, March 09, 2007

Tere! Täna kirjutan ma oma koolipäevast. Täna oli meil viis tundi. Tänase tööõpetuse ajal tegime me kipsi, segasime oma väljamõeldud retseptid ja siis valasime või tõstsime need oma kommikarbi aukudesse. Minu segud tuldid väga vedelad, aga küll asja saab :) Peale tunde läksin ma koos Maarjaga mudilaskoori, kus me laulsime ja tantsisime. Peale seda, aga silmaarendamise ringi, kus me saime rohkem teada naiste soengute ja igasuguste lõhnaõlide kohta-seal oli tore. Kui ringid olid läbi ja me olime vabad, siis tuli Maarja mulle külla. Just praegu läks ta ära, talle tuli isa järgi. Nüüd hakkan ma joonistama ja arvutis istuma, õhtu jooksul vaatan ma muidugi ka telekat. Täna ma maale ei lähe, kuna mu ema ja isa läksid ühele "ellujäämiskursusele" kuskil metsas Keila kandis. Homme lähen ma tädi Helja sünnipäevale ning alles siis maale :) Seal näen ma oma kiisut ja vanavanaema. Tsauki!

Thursday, March 08, 2007


See on üks linnupesa mille leidis minu isa. Ta lõhkus maja taga puid ja leidis selle puuriida vahelt. Selle pesa sees oli üks väike muna, mille lind oli sinna jätnud. Me küll ei tea mis linnu pesa see oli, aga me pildistasime ja katsusime seda väikest muna ;)

Tere! Täna kirjutan ma jutu, mis ma tegin valmis inglise keele tunnis. See jutt räägib minu lemmikaastaajast ehk suvest.

My favourite season

My favourite season is summer. My favourite month is July, in tahat month it is my birthday. In summer there are two other months too-June and August. The weather is beautiful, it's warm, hot, sunny and sometimes rainy. The summer nature is beautiful too, the flowers come out, the birds come back and they sing, the grass is green and you can pick berries! The activities what I do are: walking, swimming, singing, dancing, playing and roller-skating. In summer I go to the beach, there I get sunbath. I play football and badmington.

Wednesday, March 07, 2007



Tere! Täna arvutiringis analüüsisime me ajaveebi vigu veelkord. Siin on siis minu exel'is tehtud tabel ;)

Tuesday, March 06, 2007

Tere! Täna kuulutan KIRJUTAMISVÕISTLUSE LÕPPENUKS!!! Selle kirjutamisvõistluse võitis siis liisi, tema saab ühe sokolaadi. Kirjutamisesse viie saavad kerstin ja liisi ;)

Monday, March 05, 2007

Tere! Täna jõudsime sis hümniga ühele poole ;) võitis liisi! palju õnne ka teistele!

Mu Isamaa, mu õnn ja rõõm,
kui kaunis oled Sa!
Ei leia mina iial tääl
sel suure, laia ilma pääl,
mis mul nii armas oleks ka,
kui sa, mu Isamaa!
Sa oled mind ju sünnitand
ja üles kasvatand;
Sind tänan mina alati
ja jään Sul truuiks surmani,
mul kõige armsam oled Sa,
mu kallis Isamaa!
Su üle jumal valvaku,
mu kallis Isamaa!
Ta olgu Sinu kaitseja
ja võtku rohkest õnnista!
Mis iial ette võtad Sa,
mu kallis Isamaa!

See oli siis lõplik hümn ;)

Sunday, March 04, 2007















Tere! Nüüd kirjutame me ajaveebi juttu-mina, silvia ja maarja.Oli udune argipäevahommik Kohtla-Nõmmel. Tusane punane setter istus kamina ees ja väljas sadas vihma. Homme oli 14. veebruar ehk sõbrapäev. Selle koera pere lapsed valmistasid kaunistusi ja kaarte. Neil oli palju sõpru ja igaüks tahab sel tähtsal päeval kinki või kaarti saada. Ühel hetkel astus usest sisse tundmatu kreeklane, ta istus diivanile ja hakkas telekat vaatama. Telekast tuli kontsert kus esines Tanel Padar. Muusika oli vali ja koer jooksis minema. Setter jooksis ülemisele korrusele, kus pere kõige väiksem liige õppis soome keelt. Tema laual oli ajakiri Hea Laps ja raamat "Lepatriinude jõulud". See raamat oli raamatukogust laenutatud eelmisel kolmapäeval. Kui lapsel oli õpitud, valmistus ta homseks kunstiõpetuse tunniks. Kui vihm üle läks, siis jooksis koer välja, ta kuulis lapse nuttu. Uksest natukene kaugemal seisis läbimärg väike poiss, kes nuttiski. Koer juhatas ta tuppa ja istus kamina ette tagasi. Võõras kreeklane oli ära läinud ja tuba oli vaikne, sest kõik olid magama läinud. Ainult punane setter istus kamina ees ja jäi ise ka varsti magama.

Friday, March 02, 2007

Tere! Teen siis praegu ära ka oma eesti keele:

1) haab, 2) habe, 3) hajameelne, 4) hakkab, 5) halb, 6) hall, 7) hallikas, 8) hammas, 9) hamster, 10) hang, 11) hani, 12) haru, 13) harutama, 14) harva, 15) haukuma, 16) hi, 17) hiid, 18) himulik, 19) hirm, 20) hirmutavad, 21) hobune, 22) homme, 23) hommik, 24) hoo, 25) hoog, 26) hoone, 27) hoov, 28) huh, 29) hulkuma, 30) hurt, 31) huul, 32) huvitav, 33) hüljes, 34) hüüab ... jne, aga mina ei saanud enam pooltest sõnadest aru ... ;)

Tere! Täna kirjtan ma jälle hümni read :)

Mu Isamaa, mu õnn ja rõõm,
kui kaunis oled Sa!
Ei leia mina iial tääl
sel suure, laia ilma pääl,
mis mul nii armas oleks ka,
kui sa, mu Isamaa!
Sa oled mind ju sünnitand
ja üles kasvatand;
Sind tänan mina alati
ja jään Sul truuiks surmani,
mul kõige armsam oled Sa,
mu kallis Isamaa!
Su üle jumal valvaku,
mu kallis Isamaa!
Ta olgu Sinu kaitseja
ja võtku rohkest õnnista! ...

Thursday, March 01, 2007

Tere! Täna kirjutan ma siis jälle, kirjutan sinna maale, kuhu me oleme juba jõudnud :)

Mu Isamaa, mu õnn ja rõõm,
kui kaunis oled Sa!
Ei leia mina iial tääl
sel suure, laia ilma pääl,
mis mul nii armas oleks ka,
kui sa, mu Isamaa!
Sa oled mind ju sünnitand
ja üles kasvatand;
Sind tänan mina alati
ja jään Sul truuiks surmani,
mul kõige armsam oled Sa,
mu kallis Isamaa!
Su üle jumal valvaku,
mu kallis Isamaa! ...